Park Open 24 augustus: Esk-esque, New Blue Moon, Lucy & Julia en The Etta James Experience


De eerste twee bands waren smaakmakers voor het festival Muziek bij de buren. Zij hebben opgetreden op de editie van vorig jaar van dit festival. En dit gedeelte werd gepresenteerd door Danielle.

DanielleEsk-esque

Esk-esque is een zanger/gitarist die Blues speelt. Of, zoals hij het zelf omschrijft, hij kronkelt door de blues heen als alle rivieren die Esk heten. Vandaar zijn artiestennaam. Hij zet een rauwe blues-stem op, die niet onprettig aandoet. Voor de gelegenheid liet hij zich begeleiden door een drummer en hoewel ze voor het eerst samenspeelden, ging dat opvallend goed. De drummer speelde overigens de hele set met brushes. Hij moest ook een keer een stukje zingen en dat ging heel aardig. Tussen de bedrijven dor moest er af en toe even gestemd worden, maar dat ging best vlot. Al met al een sfeervol halfuurtje, maar veel langer had het niet moeten duren, want uiteindelijk dreigde het een tikje eentonig te worden.


Esk-esque


Esk-esque

Drummer van Esk-esque
Esk-esque
Drummer van Esk-esque
Drummer van Esk-esque
Esk-esque

Esk-esque staat op Bandcamp

New Blue Moon

New Blue Moon, genoemd naar een song van de Traveling Wilburys, dat zijn vier middelbare mannen, die covers brengen in een arrangement dat vooral in de richting van Country & Western ligt. Dat is opmerkelijk, omdat het voor een groot deel om Engelse muziek gaat. Naast liedjes van Bob Dylan hoorden we ook werk van The Beatles, The Rolling Stones en Crowded House (en die komen dan weer uit AustraliŽ). Prachtige vierstemmige zang, maar ook instrumentaal staan de heren hun mannetje. Harry speelt aardige gitaarsolo's, Frank swingt op de contrabas, Henk blaast de mondharmonika en Frank bespeelt de 12- en 6-snarige gitaar. Als hij er ook de mondharmonika bij pakt, is het Bob Dylan- (of Armand-)gevoel helemaal terug. Dit zal het goed doen in de huiskamers, maar ook op een groot podium als dat van de Ronde Weide kwam het heel goed over.


New Blue Moon

Vierstemmige zang van New Blue Moon
Harry van New Blue Moon
Harry van New Blue Moon
Frank van New Blue Moon
Henk van New Blue Moon
Henk van New Blue Moon
Frank van new Blue Moon
Frank van New Blue Moon
Frank van New Blue Moon

Frank van new Blue MoonLucy en Julia

Twee prachtige meiden, Lucy en Julia. Maar het gaat natuurlijk om de muziek. En daar is ook niks mis mee. Julia (17) heeft een mooie, heldere stem en Lucy (16) begeleidt haar op de gitaar. Dat lijkt op het eerste gezicht heel simpel, maar ze kent wel erg veel akkoorden en het wisselen daartussen gaat wel heel erg soepel. Volgens mij zit hier flink wat talent.
Afijn, het klonk dus allemaal erg mooi en toen sloeg het noodlot toe: door regen ontstond kortsluiting op het podium, net als vorige week. Nu hadden ze wat mij betreft wel gewoon door kunnen gaan en als het publiek dan wat dichterbij was gekomen, hadden we een mooie akoestische set gehad (net als vorige week), maar misschien was de oplossing van de organisatie wel nog mooier: Lucy en Julia moschten op het hoofdpodium hun optreden afmaken. De techniek werd snel geregeld en daar gingen ze weer: Julia met de mooie stem en lucy , het talent op de gitaar. En toen lucy ook nog een tweede stem ging zingen, klonk het helemaal prachtig.Julia
Lucy
lucy en Julia
Techniek bij lucy en Julia
Julia
lucy

lucy en Julia tweesetmmigThe Etta James Experience

Over mooie zangeressen gesproken: laten we het eens over de Etta James Experience hebben. Dit is een nog vrij nieuw projekt (ik zag ze voor het eerst op Koningsdag) van Floor Kraayvanger. En dat is nog eens een zangeres! Een uur lang zet ze een enorme keel op en vertoont dan nog steeds geen spoortje van vermoeidheid. Wat een techniek moet zij hebben! Ze zorgt ook nog dat ze er leuk uit ziet en af en toe hanteert ze de tamboerijn. Ze wordt terzijde gestaan door twee prima achtergrondzangeressen, die ook hun best doen om er een leuke show van te maken. Verder valt de schitterende blazerssectie op. De tenorsaxofonist laat regelmatig een solo horen en verder is er een baritonsax en twee trompetten. Ook de gitarist mag menigmaal schitteren. De toetsenist is wat bescheidener, maar hij doet mooie dingen met zijn piano- en orgelklanken. Ook klinkt er een enkele keer een clavinet. De bassist speelt ook contrabas en natuurlijk heeft deze band een geweldig swingende drummer. En dit gezelschap brengt repertoire van Etta James en een paar liedjes van Otis Redding. En hoe klinkt dat? Nou, we hebben feestbands gezien, die het publiek in beweging proberen te brengen door veel "Hoi, hoi hoi!" en dergelijke inhoudsloze onzin te roepen, maat er zijn ook bands die een zaal op zijn kop zetten door gewoon verschrikkelijk goeie muziek te maken. En de Etta James Experience is duidelijk zo'n band.Wat een feest! Wat een sfeer! Wat een mooi samenspel! Wat hebben we genoten! En wat was dit weer een prachtige afsluiting van een mooi seizoen.


Etta James Experience


Floor van Etta James Experience

Floor van Etta James Experience
Floor van Etta James Experience
Achtergrondzangeressen van Etta James Experience
Achtergrondzangeressen van Etta James Experience
Blazers van Etta James Experience
Tenorsaxofonist van Etta James Experience
Baritonsaxofonist van Etta James Experience
Trompettist van Etta James Experience
Trompettist van Etta James Experience
Gitarist van Etta James Experience
Toetsenist van Etta James Experience
Bassist van Etta James Experience
Bassist van Etta James Experience
Drummer van Etta James Experience

De Etta James Experience heeft een website